Ergotherapeuten

 

sonja kluinSonja Kluin-Reimert, ergotherapeut en EDOMAH- en Parkinsontherapeut

In 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadien heb ik gewerkt in de volwassenen- en ouderenzorg binnen verschillende settings.
Als ergotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van Dementie en Parkinson en ben ik lid van Kwaliteitskring Dementie Zwolle, ParkinsonNet en Paramedisch Team Salland. 

Naast Ergotherapie heb ik een paar jaar HBO Bouwkunde gestudeerd en de afgelopen jaren ben ik regelmatig nauw betrokken geweest bij nieuw- en verbouwprojecten van diverse zorgorganisaties en seniorenwoningen.

 

 

liset meijerinkLiset Meijerink, ergotherapeut en handtherapeut i.o.

In 2006 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Ik ben daarna gaan werken in de volwassenen- en ouderenzorg. Hierin heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van de reumatologie, COPD en NAH.

Op dit moment volg ik de specialisatie-opleiding tot Handtherapeut en ben ik lid van het Handennetwerk Stedendriehoek.

Andere netwerken waar ik lid van ben zijn MS-netwerk Stedendriehoek, Ergotherapie Midden Overijssel en Paramedische Medisch Team.

 

astrid van der maarAstrid van der Maar, ergotherapeut, EDOMAH en MS-therapeut, Parkinsontherapeut

In 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna ben ik gaan werken in de volwassenen- en ouderenzorg, zowel binnen de instelling als in de 1e lijn. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden en behandelen van, met name oudere, mensen met complexe aandoeningen.

Ik ben gespecialiseerd EDOMAH-therapeut, MS-therapeut en lid van de Kwaliteitskring Dementie Zwolle e.o. en MS-netwerk regio Zwolle.Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd die goed toepasbaar zijn in de behandeling van mensen met cognitieve problematiek.

 

lisette mocking rensenLisette Mocking-Rensen, ergotherapeut en CPCRT-therapeut

In 2006 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken op de afdeling revalidatie in het ziekenhuis. Hier heb ik veel ervaring mogen opdoen in ergotherapie behandelingen voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (zoals een beroerte, ziekte van Parkinson en MS), COPD, oncologische problemen en chronische pijn.

Ik ben gespecialiseerd in de screening en behandeling van cognitieve problemen bij mensen met NAH. Ik heb hiervoor de opleiding voor gecertificeerd CPCRT (Certified in the Practice of Cognitive Rehabilitation Therapy) gevolgd. Ik ben aangesloten bij de CPCRT netwerkgroep van de provincie Overijssel.

 

Jeanne Oerlemans, ergotherapeut en Parkinsontherapeut

In 1982 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en nadien heb ik gewerkt in een poliklinisch revalidatiecentrum en diverse verpleeghuizen. Tijdens mijn loopbaan als ergotherapeut heb ik diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder de Parkinsonscholing. Momenteel volg ik de EDOMAH-scholing.  Ik werk nu als zelfstandige ergotherapeut en ondersteun Ergotherapie Salland bij de toenemende vraag naar ergotherapie.

 

 

 

 

Anouk Nijland kinderergotherapeutAnouk Nijland, ergotherapeut voor kinderen

Onlangs afgestudeerd, begin ik met een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn opleiding en stage heb ik veel kennis en ervaring opgedaan ten aanzien van kinderergotherapie. Daar ligt mijn hart. Binnen Ergotherapie Salland zal ik de behandeling van kinderen (t/m 18 jaar) uitvoeren. 

 

 

 

 

 

sophie hobert stagiaireSophie Hobert, stagiaire HBO-opleiding Ergotherapie

Ik ben vierdejaars student ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Een paar weken geleden heb ik mijn afstudeerscriptie afgerond en nu ben ik gestart met mijn laatste stage bij Ergotherapie Salland. Na het afronden van deze stage hoop ik mijn bachelor-diploma Ergotherapie te ontvangen. 

 

 

 

De ergotherapeuten zijn lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici. (Sonja Kluin-Reimert: reg.nr. 19903454690, Liset Meijerink: reg.nr. 59908343090, Astrid van der Maar: reg.nr. 39903783290, Lisette Mocking-Rensen: reg.nr. 99908185190, Jeanne Oerlemans: reg.nr. 09902228590, Anouk Nijland: reg.nr.29104521590)

 

Nieuws