Zitten

'Hoeveel tijd brengen we zittend door op een dag?'
'Hoe vaak staan we op, gaan we zitten of gewoon iets verzitten?'


Zolang dit geen problemen geeft, hebben we niet in de gaten, hoe lang of vaak dat is. U  wordt hiermee veelvuldig geconfronteerd, als u:

  • pijnlijke drukplekken heeft op uw zitvlak of rug;
  • rugklachten heeft;
  • niet lekker kunt zitten;
  • niet zelf op kunt staan en hiervoor hulp moet vragen;
  • onvoldoende kracht heeft om goed te gaan zitten;
  • .....

Een goede stoel is belangrijk. Maar wat is voor u een goede stoel?

 

Wat kunnen wij u bieden?

Ergotherapie Salland kan u onafhankelijk advies geven over wat voor u een goede stoel is.

Wij beschikken over de benodigde medische kennis, kennis van stoelen en zijn op de hoogte van de mogelijkheden ten aanzien van vergoedingen. Tevens hebben wij meerdere cursussen gevolgd met betrekking tot analyse van de zithouding en hebben we jarenlange ervaring op dit gebied.

Tijdens een intake-gesprek zal de ergotherapeut, eventueel aangevuld met een fysiek onderzoek, een analyse maken van uw zitprobleem. Samen met u zal de ergotherapeut op zoek gaan naar de voor u meest geschikte oplossing is. Indien wenselijk kan in de praktijk een passtoel gebruikt worden, om verschillende zithoudingen te ervaren.

Aangezien per 1-1-2009 de sta-op stoel niet meer vergoed wordt door de zorgverzekeraar, zal deze veelal zelf door de cliënt betaald moeten worden. Hiermee verdwijnt echter ook advies van een ergotherapeut en leverancier, die ingeschakeld werden bij de aanvraag, beoordeling en levering van een sta-op stoel. Ergotherapie Salland kan u echter onafhankelijk adviseren over een goede stoel voor u en indien wenselijk met u een stoel uitzoeken in een door u gekozen winkel.

Alleen bij ernstige zitproblemen kan er nog een aanvraag ingediend worden bij de zorgverzekeraar en indien het daar afgewezen wordt, kan er eventueel nog een fonds (bijvoorbeeld het ANGO-fonds) aangeschreven worden. Ergotherapie Salland kan u begeleiden bij deze aanvraagprocedure.

 

Meer informatie

Nieuws