Scootmobiel

'Denkt u na over het aanvragen van een scootmobiel, maar twijfelt u of dit wel wat voor u is.'

'Heeft u de scootmobiel de hele winter niet gebruikt en nu zou u graag onder begeleiding een keertje oefenen.'

'Uw gezondheid is gewijzigd en u heeft hierdoor wat meer moeite met het scootmobiel rijden.'

'U heeft al enige tijd een scootmobiel, maar u bent nog nooit met de scootmobiel in een winkel geweest.'

 

Wat kunnen wij u bieden?

Ergotherapie Salland biedt u één of meerdere rijlessen en begeleidt u indien wenselijk bij het aanvragen van een scootmobiel bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ook nadat u een scootmobiel verstrekt heeft gekregen van de WMO, kunt u bij ons terecht voor een paar extra rijlessen.

Wanneer u het rijden met een scootmobiel wilt uitproberen, maken we een afspraak met u bij onze praktijk. Hier hebben we de beschikking over een scootmobiel en kunnen we in een rustige omgeving u het rijden met scootmobiel laten ervaren.

Heeft u reeds een scootmobiel en wilt u hier beter mee leren rijden, dan komen wij bij u aan huis. De rijlessen vinden dan plaats in uw eigen woonomgeving. Naast beheersing van de scootmobiel kunnen we tevens met u verkeerssituaties uit uw eigen woonomgeving oefenen. We geven hierbij o.a. adviezen hoe deze verkeerssituaties het beste kunt benaderen en/of welke route u het beste kunt nemen.

De inhoud van de rijlessen wordt door ons afgestemd op de mogelijkheden, beperkingen en wensen van u. Als ergotherapeut weten wij welke gevolgen uw beperkingen kunnen hebben, welke invloed dit kan hebben op verkeersdeelname en we kunnen de wijze van begeleiding op uw mogelijkheden aanpassen.

Tevens hebben we goede kennis van de mogelijkheden van een scootmobiel en maken we gebruik van het Cursusmateriaal Scootmobiel van Veilig Verkeer Nederland. Hierin staan duidelijk de verkeersregels voor bestuurders van een scootmobiel beschreven.

 

Meer informatie

www.sdu.nl/pdf/Staatscourant_220408_Rijwijzer.pdf
www.veiligverkeernederland.nl

Nieuws